Catalonië: tussenstop Puy de Dome

Vandaag vertrokken we last-minute richting Catalonië voor nog een klein reisje. In totaal 1300km rijden dus toch iets te lang om in 1 keer te rijden met de kindjes. Na een zeer vlotte rit zonder file (en brave kindjes) maakten we een tussenstop aan de Puy de Dome. Bekend van de rit uit de Tour De France die daar dit jaar aankwam op de top. Een uitgedroogde vulkaan die je op kan wandelen of zoals wij met een treintje op kan (na de autorit leek ons dit eens beter plan). Je ziet de vulkaan al van kilometers afstand op de autostrade, een heel mooie vulkanische streek met verschillende kraters.


Je kan vanop de top paragliden naar beneden, dit had ik dan ook op voorhand gereserveerd voor mezelf! Eenmaal aangekomen kwamen de wolken echter serieus dreigen en begon het hard te waaien. Net bovengekomen op de top begon het te watergieten! Paragliding afgelast natuurlijk... Hebben boven een wafel gegeten maar na onze pauze klaarde het gelukkig op en konden we toch nog van een heel mooi uitzicht genieten! Paragliden zat er jammer genoeg niet meer in door de wind maar toch nog genoten van het mooie uitzicht. 


Daarna snel iets gegeten en aangekomen op onze slaapplek. Een Première Classe zoals we er vroeger veel gedaan hebben. Ik had op voorhand aangegeven dat we maar met 3 waren zodat we in 1 kamer konden want ze rekenden Emiel ook als een persoon. Niet zo slim van ons om dan allemaal samen in te checken... Persoon aan de balie zei dat we 2 kamers moesten nemen ivm de verzekering. Na een kleine discussie en te beloven dat we nooit met 4 samen in de kamer gingen (voor de camera's want daar maakte ze zich zorgen over) was het oke.

Morgen rijden we verder richting ons hotel aan de Costa Brava met nog een tussenstop op een mooie natuurplaats in Frankrijk.

Oja Ik ben alweer iets vergeten... mijn GoPro ligt nog thuis op te laden. Een ezel stoot zich geen 2 keer aan dezelfde steen...

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Catalonië: Nationaal park Aiguèstortes

Catalonië: Montserrat