Catalonië: Rialp

Deze ochtend begon moeizaam met Otis. Meneertje wou perse een voetbaltruitje aandoen maar die waren allemaal vuil. Hij wou niets aandoen. We besloten om hem dan maar in zijn blootje mee te nemen naar het restaurant. Na nog wat discussie aan de balie en natuurlijk veel bekijks trok de koppigaard dan toch kleren aan.

Na het ontbijt en Otis nog even zijn zin te geven op de speeltuin van ons hotel vertrokken we richting de Catalaanse bergen. Al snel kwamen we in een prachtige bergachtig landschap met na iedere bocht weer een ander mooi uitzicht. Onderweg stopten we aan alweer een mooie speeltuin voor Otis en ook wel Emiel (hij moest melk drinken en op de glijbaan met Otis). Daarna kwamen we aan in ons hotel voor 1 nacht. Zeer mooi hotel in een bergdorpje vlakbij het nationaal park. In de winter is het hier populair om te skieën. Nu is het vooral wandelen, raften, bergklimmen enz. .



We maakten hier nog een kleine wandeling en passeerden bij de plaatselijke slager voor een apero. Hij begreep geen woord Engels dus met handen en voeten uitgelegd maar zo lekker!




Vandaag was een echte speeltuinen-dag voor Otis, 4 verschillende speeltuinen en alweer "een leuke dag" voor meneertje.


Morgen trekken we het nationaal park in. Dit is niet te bereiken met de auto, het eerste stuk moet per 4x4-taxi waarna verschillende wandelingen kunnen gedaan worden. Ik kijk ernaar uit want het zou heel mooi zijn!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Catalonië: Nationaal park Aiguèstortes

Catalonië: Cami de Ronda