Chiang Dao

Gisteren in de jungle hadden we geen bereik, daarom konden we de blog dus niet aanvullen. Er waren thuis waarschijnlijk al mensen in paniek :p. Maar hier dus ons bericht met een dag vertraging:

Eerst werden we dus opgehaald door een chauffeur aan ons hotel voor een rit van 2 uur richting een berg midden in de jungle. Onderweg pikten we ook onze privé-gids op. De weg ernaartoe was zeer stijl en smal en de chauffeur reed snel dus een hele belevenis, maar we leven nog. Bij aankomst hebben we dan eerst een hike van 4 uur door de jungle gedaan. Het was enkel wij 2 en 2 gidsen. 1 van de gidsen was een oude man van 74 jaar, maar stappen deed hij als iemand van 20 jaar. Meme en Pepe zouden jullie dat nog zien zitten? Deze privé-hike was eens iets totaal anders aangezien we het gewoon zijn om dit in grote groepen te doen. De hike was echt heel leuk! Soms wel glad en lastig, de gids heeft Jens moeten tegenhouden of hij lag in de rivier :p. De baantjes waren smal en soms heel hoog, opletten dus! De hike bracht ons naar een waterval voor ons alleen. Hierin mochten we zwemmen en onder de waterval staan, of dit probeerden we toch. Je werd echt weggeduwd door het kletsende water, vooral Jens vond dit heel leuk! Daarna hebben we met dit prachtige decor op de achtergrond gepicknickt, onze 2 begeleiders hadden eten mee. Na wat uitrusten, keerden we terug naar de boomhut.
We sliepen niet in de grote boomhut omdat deze volzet was. We lagen in een kleine boomhut vlak ernaast. Er is plaats voor 9 mensen om te slapen maar wij liggen hier met ons tweetjes :p. Het is nogal aanpassen om uit de drukte van Bangkok en Chiang Mai ineens in deze oase van rust te komen. Wel echt een prachtig uitzicht vanuit de boomhut. Het is hier nu wel al een tijdje aan het water gieten en er is onweer in de verte. Hier in het noorden is het regenseizoen veel duidelijker merkbaar. Ohja tijdens de hike veel fruit en rare insecten gezien!

Morgen gaan we naar de warmwaterbronnen en daarna terug naar Chiang Mai voor alweer onze laatste dag in het noorden van Thailand!





Reacties

Populaire posts van deze blog

Catalonië: Nationaal park Aiguèstortes

Catalonië: Rialp

Catalonië: Cami de Ronda