Chiang Mai dag 2

Vandaag was de dag waar we allebei heel erg naar uitkeken. Deze ochtend haalde onze gids, Jacky van het Elephant Nature Parc ons op aan het hotel. Onderweg kregen we uitleg, maakte de gids afspraken en bekeken we een filmpje over hoe olifanten mishandeld worden in circussen, in het toerisme (Chinezen die erop rijden) en in de industrie. Je merkte af en toe dat de beelden undercover gemaakt werden. Het was echt pakkend. Schrijnend om te zien hoe die dieren lijden. Deze dieren worden door het park gekocht en opgevangen omdat ze te zwak zijn of emotioneel niet sterk genoeg om nog in de vrije natuur te leven.
Eenmaal in het park mochten we eerst een olifant voederen van achter een hek. Om beurt mochten we het dier bananen geven. Wist je dat een olifant elke dag 1/10 van zijn gewicht (1,5 ton) aan voedsel eet? Nadien gingen we in het park bij de dieren. De vriendelijke dieren mochten we aaien en foto's bij nemen, de bozere dieren niet. We kregen heel veel uitleg van de gids en we mochten ook veel vragen stellen waar hij een zo goed mogelijk antwoord op probeerde te geven. De gids raadde ons aan om steeds paraat te staan om weg te lopen wanneer een olifant naar je toe komt. We hebben ook echt weg moeten lopen. Een babyolifant kwam steeds dichterbij en de hele groep begon al weg te lopen, maar Jens was ervan overtuigd dat het olifantje niet dichter zou komen tot het plots naar hem toe gerend kwam met zijn mama erachter. Jens wou wegrennen, maar zijn slipper bleef hangen in de modder. Op één slipper liep hij verder. Gelukkig kon de verzorger de dieren de andere kant opsturen en raapte hij de slipper van Jens op. Het was toch wel even schrikken om zo'n grote dieren op je af te zien komen. We gingen ook naar de rivier met een olifant waar we hem een bad mochten geven door emmers water over hem te gieten. Echt leuk! De olifant genoot echt! Naast olifanten werden er ook honden, katten, waterbuffels en paarden die mishandeld werden, opgevangen in het park. We sloten de avond af met een gezellige avondmarkt in Chiang Mai.
Moe, maar voldaan na een wondermooie dag bij zulke machtige dieren. Deze belevenis zal ons bij blijven voor de rest van ons leven. Nu gaan we slapen.

Morgenvroeg komt de chauffeur ons al ophalen om naar de boomhut in de jungle iets buiten Chiang Mai te gaan. Daar zullen we onder andere trekken en naar warmwaterbronnen gaan. Weer iets om naar uit te kijken!





Reacties

Populaire posts van deze blog

Catalonië: Nationaal park Aiguèstortes

Catalonië: Rialp

Catalonië: Cami de Ronda