Khao Yai dag 2

Vandaag was onze laatste dag in Thailand en die begon al vroeg. Om 7 uur zaten we op de jeep naar het natuurpark Khao Yai. We reden door het park en spotten ondertussen spinnen, the great hornbill (neushoornvogel), een grote varaan, reeën en gibbons. Onze chauffeur had een grote lens mee waardoor we dieren goed konden zien. Echt wow!

Rond 10 uur gingen we nog een gezin, dat in het park geslapen had, en onze gids oppikken. Wat een fantastische man was onze gids! Hij trok met ons door de jungle en liet ons allerlei dingen zien, ruiken en proeven. Hij behandelde de natuur met heel veel respect. Telkens wanneer hij iets plukte, deed hij een gebedje. We zagen opnieuw gibbons, maar deze keer zwarte, een hele grote eekhoorn en super veel apen. Hij was telkens zo fier als hij ons een dier kon laten zien want hij zei steeds "I've got big eyes. You need my eyes to find the animals!" Het plezier en de passie die onze gids had over het natuurpark straalde echt af op ons. Hij was bezorgd om ons, maar was altijd te vinden voor een grapje en voortdurend aan het zoeken naar dieren.
Na de trektocht picknickten we in het centrum van het park waar we nog een grote varaan zagen.

Daarna gingen we naar een grote waterval. In het droge seizoen staat die helemaal leeg, maar nu was het echt de moeite om te zien! De spetters vlogen in het rond alsof het regende. Vervolgens gingen we naar een kleinere waterval waar we mochten zwemmen. De gids ging mee in het water (in zijn onderbroek) en deed net alsof hij Tarzan was. Hij klom op de rotsen, brulde als een aap en sprong dan in het water. Zotte kerel dus!

Tot slot volgde het spannendste deel van de dag. Op zoek gaan naar olifanten! Plots zagen we allemaal andere toeristen langs de kant van de weg. We stapten ook uit en probeerden de olifanten te zien. Er waren blijkbaar olifantengeluiden gehoord, maar nog niet gezien. Het was al enkele dagen geleden dat er olifanten gespot waren. De kans was dus klein dat we ze gingen zien. Onze gids ging toch op zoek naar de beste plaatsjes om de olifanten te bekijken. Terwijl de andere groepen vertrokken, werden de geluiden steeds luider en zagen we steeds meer takken en bomen bewegen in de jungle. Op een bepaald moment hoorden we de olifanten naar elkaar brullen en roepen, we stonden echt middenin het gebrul. Een unieke ervaring, Jens kreeg er zelfs kippenvel van! Toen werd het onze gids toch wat te spannend omdat de olifanten steeds dichterbij kwamen. We moesten allemaal de jeep in. We wachtten nog even om de olifanten te zien oversteken vanuit de jeep, maar helaas. De parkwachters kwamen ons boos zeggen dat we moesten vertrekken. Het park sloot namelijk om 18u en wij stonden daar om 19u30 nog met onze jeep. De gids zat ermee in dat we de olifanten niet konden zien omdat we er zo dichtbij stonden, maar het gevoel om tussen de wilde olifanten te staan en de spanning die hierbij hoorde maakte de ervaring veel  unieker dan gewoon olifanten te zien. We hebben deze prachtige dieren namelijk van dichtbij kunnen bewonderen in het Elephant Nature Park in Chiang Mai.

Het werd eigenlijk ook al hoog tijd om te vertrekken omdat we namelijk een vlucht te halen hadden. 😝 Het was nog ongeveer 2u30 rijden naar de luchthaven. Onze gids wist dit dus gingen we in vliegende vaart met de jeep terug naar het hotel. Daar werden we in een echte luxe-taxi gedropt naar de luchthaven. We hadden ook nog geen tijd gehad om ons te omkleden. We kwamen dus met onze junglekleren en modderschoenen aan in de luchthaven van Bangkok. Uiteindelijk was de aankomst rond 22u30 waardoor we nog tijd genoeg hadden om de vlucht om 1u 's nachts te halen.
Je kan dus zeker niet zeggen dat we onze reistijd niet ten volle benut hebben hé. 😝

Een prachtige dag om deze onvergetelijke reis af te sluiten!

Ons laatste bericht zal jammer genoeg vanuit Brussel zijn...







Reacties

Populaire posts van deze blog

Catalonië: Nationaal park Aiguèstortes

Catalonië: Rialp

Catalonië: Cami de Ronda