Addo Nature Park

Vandaag de eerste safari gedaan! Het was bijzonder en spannend :D.

De dag begon al heel goed. We werden in onze lodge opgehaald door de ranger, het bleek een privé-safari te worden! De ranger had ook onze leeftijd dus dit creëerde meteen een band. Hij was bijzonder gepassioneerd door de dieren en wist ons er heel veel interessante weetjes over te vertellen. We hebben de ganse dag met elkaar gepraat, over de dieren maar ook over zijn en ons privéleven. Heel leuk dus, we konden ons geen betere gids gewenst hebben. ‘s Middags hebben we een lekkere braai (bbq in Afrikaans) gegeten, klaargemaakt door de ranger.

Dan over naar de safari. De volledige big 5 kregen we jammer genoeg nog niet te zien maar dit was wel te verwachten in dit park. Wat we wel te zien kregen: 
  • heel veel kudu’s, everzwijnen (zoals Pumba) en hartebeesten
  • Veel mooie zebra-kuddes: we zagen 2 zebra’s met elkaar vechten, het ging er heel hard aan toe. Bijzonder om te zien!
  • Enkele giraffen
  • 1 zeer grote, oude buffel. Wat een beest! Deze bleek zeer agressief te zijn dus hier konden we niet dicht bij gaan
  • Enkele hele mooie vogels en enge insecten
  • Enkele speelse apen
  • En in het bijzonder, waarvoor we vooral naar dit park kwamen: olifanten!!! We zagen er bijzonder veel. Het mooiste moment was op het eind van de dag. We stonden op een plek geparkeerd die onze gids had uitgezocht en toen passeerden een dertigtal olifanten rakelings aan onze jeep. Een beetje schrik want de olifanten zouden ons jeep zo kapot kunnen maken maar de gids was er gerust in dus wij dan ook. We zagen reusachtige olifanten maar ook een heel kleine baby-olifant van slechts 2 weken oud. Onze gids was in de wolken!





Ik had de gids al wat opgestookt dat ik zoveel mogelijk dieren wou zien en vooral leeuwen. De gids nam dit nogal serieus, hij heeft er alles aan gedaan om de leeuwen te vinden voor mij. We hebben een uur langer safari gekregen (tot 2 minuten tot de sluitingstijd van het park, het was al donker). Maar helaas, op de natuur heb je geen grip dus we kregen geen leeuwen te zien. De rangers hebben onderling een what’s app groep waarin ze laten weten aan elkaar waar ze dieren gezien hebben maar niemand had van de ganse dag leeuwen gezien. We hebben dus nog genoeg om naar uit te kijken de komende dagen!


Morgen moeten we hier helaas al vertrekken en nemen we het vliegtuig naar het noorden, Durban. Klaar om te beginnen aan het 2e deel van de reis!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Catalonië: Nationaal park Aiguèstortes

Catalonië: Rialp

Catalonië: Cami de Ronda