Hermanus

Vandaag is een dag waar superlatieven te kort komen.

Deze morgen zijn we naar Hermanus vertrokken. De weg naar Hermanus was zeer divers. Op één uur zagen we duinen, bergen, sloppenwijken, wijngaarden, bossen, steden en scholen en dit allemaal in een rit van amper één uur. Zo divers is Zuid-Afrika dus!!

Hermanus is een klein stadje dat bekend staat voor de walvissen die er iedere winter komen. De walvissen komen van begin juni tot december naar de kust van Hermanus. We hadden schrik om de walvissen niet te zien, maar de gids zei dat de omstandigheden om de walvissen te zien ideaal waren: bijna geen wind, zachte golven en een goede temperatuur. Vol verwachting vertrokken we. Eerst zagen we Humpback Wales. Een soort die minder vaak voorkomt in Zuid-Afrika en die moeilijk te spotten is omdat ze heel actief zijn. Dit merkten we ook want de boot moest blijven varen om deze walvissen te spotten en ze sprongen wel 4 keer in de lucht toen we er waren. Moeilijk om goed op foto te krijgen maar zo bijzonder om te zien! Ongetwijfeld het mooiste wat we ooit al van de levende natuur gezien hebben. Hierna zijn we verder gevaren naar de soort waarvoor deze streek bekent staat: de Southern Right Wales. Deze zijn veel rustiger en ook zeer nieuwsgierig. Ook dit merkten we meteen op. Meteen zaten 4 walvissen rond onze boot te cirkelen en onder de boot door te varen. Je zag ze water spuwen en hoorde ze met elkaar communiceren. We zaten allen met open mond toe te kijken. Het zijn echt reusachtige beesten! We hebben veel feiten en cijfers gehoord over de walvissen maar wat we vooral onthouden hebben: 16m lang en 10 keer het gewicht van een olifant!!! Enorm dus om zulke beesten op enkele meters van je te zien. Oh ja tijdens deze tour zagen we ook zeehonden, pinguïns en dolfijnen maar zoals de gids ookal zei: dit is eigenlijk bijzaak in vergelijking met de walvissen. De gids was tijdens de trip ook zeer enthousiast over de walvissen en hij zei dat we veel geluk hadden. Dat mag wel eens na de gemiste olifanten van vorig jaar :).
Van onze trip zijn ook drone-beelden die we natuurlijk moesten hebben. De foto’s zijn misschien wat teleurstellend maar de echte beelden zitten voor altijd  in ons hoofd!






Nadien hebben we een cliff-pad afgestapt die doorheen Hermanus liep. Opnieuw zeer mooi!



Daarna zijn we doorgereden naar onze volgende slaapplaats: Kleinbaai. Zoals de naam doet vermoeden is het hier ook heel klein. Het is een zeer klein stadje met 1 winkeltje/tankstation en 1 restaurant. Niet veel keuze dus om te eten :-p. In het restaurant werkte meer volk dan er gasten waren aangezien wij hier de enigste toeristen zijn en er juist enkele locals zaten. We aten hier vis en heel lekkere mossels want ja we zitten aan de zee en veel anders hebben ze hier niet.
 De mensen zijn hier wel super vriendelijk en we worden overal met open armen ontvangen. We slapen in een B&B bij een koppel thuis. Ze verhuren maar 1 kamer, enkel wij slapen hier dus bij hen. Zeer gezellig.

We slapen hier in Kleinbaai omdat morgenvroeg de Shark Cage Diving vanaf hier begint!!! Hier kijkt Jens al weken naar uit, Margot twijfelt nog om ze het zou durven. Volgens de lokale bevolking hebben ze al de hele week haaien gezien, we zouden dus opnieuw geluk moeten hebben, al weet je met de natuur jammer genoeg nooit. Afwachten dus...

Voor mocht het nog niet duidelijk zijn, we beleven hier een wondermooie tijd en beginnen stilaan verliefd te worden op het prachtige Zuid-Afrika en dan moeten de safari’s nog komen!

Tot morgen met hopelijk nog alle ledematen en prachtige verhalen.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Catalonië: Nationaal park Aiguèstortes

Catalonië: Rialp

Catalonië: Cami de Ronda