Kleinbaai + Mosselbaai

Om half 7 deze ochtend stonden we klaar om white shark cage diving te doen! We moesten zo vroeg vertrekken omdat onze organisatie als eerste zijn kooi in zee wou werpen omdat dan de kans groter is om haaien te zien. Na een kwartiertje varen op wild water kwamen we aan de spot, net buiten de baai, waar de witte haaien vaak voorkomen. Nergens anders ter wereld vind je witte haaien zo dicht bij de kust!! De crew lokte de haaien met aas (viskoppen) naar de boot. Jens trok een wet suit aan en ging met een klein groepje in de kooi staan. Margot zocht een veilig plekje bovenop de boot waar je alles goed kon zien. En haaien zagen we!! In totaal zagen we 4 haaien die tot 4 meter lang waren! Deze passeerden rakelings aan de kooi waar Jens in zat. Machtig om te zien! Deze dieren zijn met uitsterven bedreigd (er zijn nog maar 5000 witten haaien ter wereld. We hadden dus geluk om er zoveel te zien. De gids was een marine bioloog en wist heel wat te vertellen over de haaien. Opnieuw een unieke ervaring rijker! Oh ja we zagen ook veel mensen die zeeziek waren. Die pilletjes tegen reisziekte van ons werkten goed! :-P. De foto’s zijn niet al te best omdat het foto’s van Margot haar camera zijn maar zo hebben jullie een beeld.



Nadien volgde een lange autorit naar de volgende stop: Mosselbaai! Met opnieuw heel wat mooie uitzichten en vriendelijke mensen onderweg! Ze praten zelfs Zuid-Afrikaans tegen ons. 

We slapen in het mooiste hotel van onze hele reis! We slapen in het huis van een tandarts dus je kan er je wel iets bij voorstellen! 




Morgen bezoeken we een struisvogelboerderij en grotten in Oudtshoorn. 




Reacties

Populaire posts van deze blog

Catalonië: Nationaal park Aiguèstortes

Catalonië: Rialp

Catalonië: Cami de Ronda