Kruger Park - dag 1

Wat een ON-GE-LO-FE-LIJ-KE dag!

De dag begon heel vroeg deze ochtend om 5u. We deden de morning walk door het park vergezeld door 2 gewapende rangers. Eerst kregen we een heleboel regeltjes en richtlijnen. Zo moesten we bijvoorbeeld snel in een boom kunnen klimmen, niet praten en altijd kort achter de rangers volgen. Het was blijkbaar toch echt opletten want de rangers lachten er niet mee.

We begonnen aan de wandeling en kwamen al snel 3 neushoorns tegen. We mochten heel stilletjes dichter gaan, maar het was echt opletten. Ook zagen we in de verte olifanten en kwamen we zebra’s en impala’s tegen. Verder kregen we allerlei interessante verhalen en weetjes over de dieren, insecten en vorige bewoners van het park. Echt heel leuk en vooral spannend! 


Na een wandeling van ongeveer 4u begonnen we aan onze eigen game drive door het immense en prachtige Kruger Park (het is 2,2 miljoen hectare groot). We zagen een heleboel dieren!

  • een heleboel giraffen 
  • Zebra’s, kudu’s, impala’s zoals gebruikelijk
  • Opnieuw enkele neushoorns
  • Buffels
  • Prachtige vogels
  • Veel olifanten waaronder enkele snel lopende en enkele die aan het spelen waren in het water. Heel leuk om te zien, prachtige dieren!
  • Voor het eerst een groep leeuwinnen (4 stuks) met een heleboel jongen (7 stuks). Dit was echt bijzonder indrukwekkend om te zien, wat een indrukwekkende dieren. Ze passeerden rakelings langs onze wagen. Dit was ook een echte attractie want al snel stonden een een tiental auto’s rond de leeuwen. Hier is het trouwens wel behoorlijk druk in tegenstelling tot de rest van Zuid-Afrika.
  • Last but not least... we zagen een LUIPAARD!!!! De luipaard lag te rusten van boven in een boom. Daar hebben we een hele tijd bijgebleven want naar dit moment keken we al lang uit. Een ongelofelijk dier en toch wel zot dat we dit kunnen zien hebben. We waren beiden in ons nopjes! (We hebben betere foto’s, was nogal moeilijk met gsm)

Je leest het dus goed, op onze eigen game drive door Kruger zagen we de Big 5 in 1 dag!

Daarna aten we opnieuw exotische bbq, dit keer impala en buffel op het menu. Vooral de impala was heel lekker.

Om de dag nog eens perfect af te sluiten hadden we ook nog een night-drive geregeld. Hierbij zagen we opnieuw enkele bekende zoals olifanten en zebra’s maar zagen we ook voor het eerst hyena’s, jakhalzen en bijzondere uilen en arends. Vooral de hyena’s waren leuk om te zien!

We konden ons dus voor vandaag niets meer wensen dan wat we gekregen hebben!


Nu wel beide heel erg uitgeput want we waren nu ongeveer 16u30 in het park. Morgen eens iets langer slapen en daarna weer cruisen door het park. Hopen op nog enkele
verrassingen want die schuilen hier om elke hoek!

Het is hier trouwens heel leuk slapen. Je hoort de dieren af en toe rond je brullen. Het slechte slapen in onze primitieve tent nemen we er graag bij!

Reacties

  1. We kijken elke dag uit naar jullie verhaal en vinden het fantastisch dat jullie het daar zo goed hebben. Ik en amber zijn vandaag gaan snorkelen volledig uitgerust met wetsuit en al. We zagen er nogal uit, maar als je al eens in Egypte gesnorkeld heb valt dit wel tegen. Was leuk maar we waren niet onder de indruk. Morgen helaas onze laatste volledige dag. Vele grtjs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is heel leuk om te lezen! We hebben het hier inderdaad fantastisch! Ja dat kan ik me wel voorstellen. Egypte was ook prachtig eh. Is het water daar zo koud dat jullie wetsuits nodig hebben?
      Oej das minder, bij ons is ook al aftellen jammer genoeg. Aan deze reis mag geen einde komen!

      Verwijderen
  2. Den Big 5 op één dag zien, das straf!! Ziet er daar super uit, geniet er ten volle van!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Catalonië: Nationaal park Aiguèstortes

Catalonië: Rialp

Catalonië: Cami de Ronda