Sint-Lucia - dag 2

Voor vandaag hadden we nog niet echt iets gepland maar onze gids heeft ons gisteren overtuigd om een iets kleiner park vlakbij ons hotel te bezoeken omwille van zijn diversiteit en omdat dit door veel bezoekers wordt overgeslaan omdat hier enkel de big 4 te zien zijn (er zijn geen leeuwen maar er zouden daardoor meer luipaarden zijn). We besloten om het park eens alleen te bezoeken met onze huurauto, Jens was dus de gids!

Deze morgen om 6u stonden we aan de ingang van het park. Als eerste kwamen we in het park (al was er de ganse dag weinig volk zoals de gids al zei). We zagen vandaag 
jammer genoeg geen nieuwe dieren, dus ook geen luipaarden. We zagen wel dieren veel beter of dichter dan de vorige dagen.

Zo zagen we onder andere volgende:
  • een heleboel neushoorns: een mama met baby en 2 anderen kwamen zeer dicht bij de auto!!
  • we zagen een grote kudde met giraffen waarbij enkele opnieuw zeer dicht kwamen
  • Opnieuw heel veel kudu’s (eentje wou echt niet aan de kant!), zebra’s, wrattenzwijnen, gnoes, elanden, kevers, apen. Deze komen hier zoveel voor dat ze vanzelfsprekend worden, maar het zijn allen prachtige dieren
  • Enkele heel grote buffels waarbij we aan het eind van de dag bang waren dat ze ons gingen aanvallen omdat ze gevaarlijk dicht bij de wagen kwamen
  • Een prachtige visarend
  • Mooie vogels
  • Zeer enge krabben, daar was Jens niet zot van
  • ...



De diversiteit van het park waarover de gids sprak klopte inderdaad. In 1 dag zagen we regenwouden, open vlakte’s, duinen, rotsen, parelwitte stranden aan zee, bergen en moerassen. Echt een prachtig natuurgebied!


Dan enkel nog een grappig verhaaltje:
We waren op strand aan het wandelen en er liepen veel apen. We zagen enkele apen de rugzak van een mevrouw, die lag te slapen, leegmaken. Ze waren al gaan lopen met enkele spullen en het was best een grappig zicht. De apen bleven nogal lang bij haar en ze bleef maar slapen dus wou Margot haar goede hart laten zien door de apen weg te jagen en de mevrouw wakker te maken. Dit was echter buiten de apen gerekend! Toen Margot ze probeerde weg te jagen kwam een aap grommend en met ontblote tanden op Margot af. Margot begon dus snel te lopen en te roepen, maar de aap bleef gelukkig waar hij was. Jens vond dit uiteraard heel grappig. Ambetante beesten die apen!


Morgen moeten we dit gezellig stadje jammer genoeg weer verlaten. We hebben morgen een lange autorit naar het Krugerpark, het grootste nationale park van Zuid-Afrika waarin we met de tent gaan overnachten!

Reacties

  1. Hele mooie foto's. Margot toch, moet echt wel grappig om te zien geweest zijn😀

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Catalonië: Nationaal park Aiguèstortes

Catalonië: Rialp

Catalonië: Cami de Ronda