Drakensbergen - dag 1

Deze nacht sliepen we in een heel gezellige guesthouse. We kwamen pas heel laat aan dus we zagen niet zoveel van de omgeving. De kamer was heel koud, logisch ook want het is ‘s nachts maar 1 graad buiten en er was geen verwarming, maar er waren wel elektrische dekens. Zalig!! 

‘s Ochtends konden we de guesthouse wel goed bekijken. Het was een heel gezellige boerderij met paarden, schapen, koeien en een heel lieve hond en kat. De hond, Boris, had maar 3 poten, maar dat hinderde hem niet om de hele tijd achter zijn balletje te lopen. Echt schattig! Er was ook een heel lieve poes die Margot overal volgde. 

We vertrokken met de gids (weeral een privé-gids!!) op onze paarden. We stapten de bergen op te paard, reden in draf en galop (ja hoor zelfs Margot deed voor de eerste keer galop). We picknickten aan een waterval. Bij elke stop liet de gids de paarden gewoon staan, wij vroegen ons al af of die paarden niet zouden weglopen. En ja hoor bij de laatste stop wilden de paarden al terug stappen dus de gids en Jens liepen er snel achter en grepen de teugels, best grappig. De eerste uren verliep alles goed, maar de laatste drie uren waren iets te veel voor Margot omdat ze moe werd. We hebben dan de weg naar de guesthouse gestapt in plaats van in draf of galop. We vonden het allebei een heel bijzondere ervaring! We verwonderden ons erover hoe goed de paarden de berg op konden klimmen. Het was echt klimmen tussen rosten en ploeteren door water maar de paarden deden dit zonder probleem. Deze route zou met Texas echt onmogelijk geweest zijn :-p. Het landschap was opnieuw schitterend en zo rustig! Geen geluid of mens te bespeuren. Enkel natuur en dieren want we passeerden ook elanden. 




Na de tocht reden we naar ons hotel voor vanavond. We verblijven in een heel chique resort, maar omdat het winter is, is die maar 5 euro duurder dan onze boerderij van daarnet. Waanzin want het is echt heel chic. 

Reacties

  1. Amai zo koud. Hoeveel Gr is het dan overdag? Heb je het al gehoord, in belgie geven ze morgen 36 Gr Goed he Margot, je eerste keer te paard! Wij zijn deze morgen naar de markt geweest. Morgen gaan we op jeepsafari. Ze hebben ons hier bang gemaakt, dat je je niet kan vasthouden en dat ze onverantwoord wild zijn. We zien wel. We moeten wel vroeg opstaan. Hier is het rond de 28 Gr. Zeker niet te warm. Als je uit het zwembad komt vind ik het soms te koud. Gr

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Catalonië: Nationaal park Aiguèstortes

Catalonië: Rialp

Catalonië: Cami de Ronda