Johannesburg - dag 2 + einde

Over vandaag niet veel spannends te vertellen.

We hebben vandaag de stad verkend. Johannesburg is de grootste stad van Zuid-Afrika en de rijkste van Afrika. Er zijn bijzondere contrasten tussen arm en rijk. Heel raar om te zien wel.

Het is een stad die ontstaan is omdat er heel veel goud gevonden werd. 27% van al het goud ter wereld komt van Johannesburg!

We hebben ook het apartheidsmuseum bezocht. Nu weten we er wel alles over :-p. Mandela is hier echt overal te zien en ook in het museum kon hij niet ontbreken. Margot doet echter niet graag museumbezoeken dus hebben we het kort gehouden. 

Daarna nog wat gewinkeld (Jens heeft opnieuw een voetbaltruitje, nu van de Orlando Pirates). Jens wou opnieuw graag een voetbalmatch bijwonen, maar het paste echter niet onze planning. Heel jammer...

Daarna was het tijd om onze bagage op te halen en met de Uber richting luchthaven te vertrekken. We moesten gelukkig niet wachten bij bovenstaand bordje, zoals vroeger :-p. Het is jammer genoeg het einde van onze reis :-(

We stijgen op om 20:20 in Johannesburg en landen om 6:10 in Doha. Om 9u vertrekt dan onze vlucht naar Brussel, we landen daar om 14u50.

Dit is dus jammer genoeg ons laatste blogbericht voor dit jaar.

Het was een fantastische reis en opnieuw de beste die we tot nu toe al gedaan hebben (hopelijk kunnen we dit ieder jaar zeggen). We zagen wondermooie dieren (meer dan de big 7!!!), prachtige natuur, maakten kennis met heel vriendelijke mensen, we leerden een nieuwe cultuur kennen, deden heel leuke activiteiten en aten heel lekker. We konden dus niets meer verlangen van deze reis.

Bedankt allemaal om onze blog elke dag te lezen en voor het plaatsen van de leuke reacties op en naast de blog (voor de mensen die niet konden reageren op de blog :-p).

Ook bedankt aan het luchthavenvervoer!

Oja we moeten beide dringend naar de kapper, nog even getwijfeld om hier bij de plaatselijke kapper te gaan :-p. Een mooie foto om deze blog te beëindigen. Het leven zoals het is in Zuid-Afrika:



Reacties

Populaire posts van deze blog

Catalonië: Nationaal park Aiguèstortes

Catalonië: Rialp

Catalonië: Cami de Ronda