Kruger Park dag 3 + Sabi River + Graskop

Alweer een drukke, maar onvergetelijke dag met een kleine domper onderweg.

Deze morgen waren we opnieuw vroeg uit de veren om nog een laatste keer dieren te spotten. Het enige dier wat we nog niet te zien kregen waren cheeta’s (jachtluipaarden). We deden gisteren routes waarbij deze vaak gezien werden, maar zonder succes. Deze morgen waren we net vertrokken en wat gebeurde er?
Er staken net voor onze auto 3 cheeta’s op hun gemak de straat over. We hadden ongelofelijk veel geluk. Wat een prachtige dieren! Deze zijn vrij zeldzaam dus we waren in de wolken! We hebben onze reisgids er eens bijgehaald en we hebben nu echt wel alle belangrijke dieren van Zuid-Afrika gezien. We hadden voor de reis niet durven hopen om zoveel dieren te zien.


Daarna moesten we snel vertrekken richting de volgende activiteit. Geckoing! Een grote kudde olifanten (zeker 50 olifanten) stak hier echter een stokje voor. Deze besloten om opeens over te steken wanneer wij er waren. Jens wou 
de beste spot en ging iets dichter bij de olifanten staan. Iets te dicht zo bleek... De olifanten kwamen op een halve meter van onze auto. We zaten met open mond en ingehouden adem de dieren te bewonderen. Echt prachtig en gelukkig is er niets gebeurd. :-)


Door onze vertraging met de olifanten kwamen we uiteindelijk net op tijd aan voor de Geckoing (wilde rivier afgaan op een speciale band). De rivier die we over gingen was dezelfde als die in het Kruger Park, maar op het stuk dat wij deden zouden normaal geen nijlpaarden/krokodillen zitten, al weet je in de natuur nooit.

Hier in Zuid-Afrika zijn ze zeer goed in mensen (lees Margot) bang maken. We kregen een briefing en het bleek toch wel een gevaarlijke activiteit waarbij we moesten opletten. Margot kreeg al schrik. Uiteindelijk vertrokken we op een privé-tocht met 3 begeleiders en een chauffeur mee! 

Het was echt een zeer leuke activiteit die zorgde voor wat  afwisseling van onze reis. Margot vond het ook leuk en het was uiteindelijk niet zo erg als ze gezegd hadden. We deden zelfs cliffjumping (2 keer van 4m hoogte en 1 keer zelfs van 9m hoogte). Het was jammer genoeg wel heel snel gedaan vonden we. 

Op weg naar ons hotel kwam echter de domper op de feestvreugde. We werden tegengehouden door de politie. Ze hadden gezien dat we niet volledig stil stonden aan de stopstreep. Jens had gelezen op internet dat de politie hier zeer streng op is, maar volledig stilstaan aan iedere stopstreep is niet evident. Het zijn ook vooral toeristen die ze eruit halen want de mensen van hier doen dit ook nooit. Eerst moesten we een grote boete betalen. Na wat aandringen was de helft genoeg en zelfs dit lukte niet omdat we weinig cash bij hadden. Het was wel goed zo voor de agent. We denken dus dat hij het geld gewoon zelf gaat houden want een officieel document maakte hij niet op. We waren beiden aangeslagen door dit voorval, maar goed...

Daarna deden we het eerste deel van de Panorama Route. Een route met allerlei prachtige uitzichtpunten. We gaan morgen verder met deze route.

God’s Window:


Tot morgen!

Reacties

  1. Iedereen kan dat tegenkomen, niet aantrekken, niks aan te doen :) zalig he, al die dieren zien! Bij ons ist hier bijna afgelopen jammer genoeg. Juist morgen nog een halve dag de hoofdstad overleven :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oei jullie zullen wel geschrokken zijn maar niets aan te doen, er zijn ergere dingen. Laat het jullie reis alleszins niet verpesten

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Catalonië: Nationaal park Aiguèstortes

Catalonië: Rialp

Catalonië: Cami de Ronda