Grand Canyon

Deze nacht sliepen we op een zeer luxueuze camping vlakbij Grand Canyon. Het was zalig om zo in de natuur te slapen tussen de huilende wolven en andere dieren.
Gisterenavond avond sloten we af met nog een gezellig babbeltje rond het kampvuur met Marshmallows boven het vuur en een prachtige sterrenhemel boven ons. De lucht was zeer helder en dit was waarschijnlijk de mooiste sterrenhemel die we ooit al gezien hebben. We zagen zelfs de melkweg heel duidelijk. Je kon er uren naar blijven kijken!

Vandaag was dus een van de beroemdste nationale parken van de VS aan de beurt: de Grand Canyon! 


We bezochten samen een heel mooi uitzichtpunt waar we veel informatie kregen van Amber. Daarna splitste de groep zich op. Amber, Veerle en Chris wandelden langs de rand van de canyon. Jens, Sanne, Bjorn en Margot gingen in de canyon. 


We deden de wandeling Bright Angel. We begonnen met afdalen en voelden het steeds warmer worden. Na anderhalf uur en 5km afdalen besloten we om terug naar boven te stappen. Op de borden stond eigenlijk datje niet mocht hiken tussen 10u en 16u omwille van de hitte. Daar trokken wij ons natuurlijk niets van aan 😛. Ik denk niet dat we al ooit zo erg gezweet hebben. Zelfs mijn benen waren kletsnat van het zweet. Gelukkig hadden we voldoende water en eten mee, we waren dus gewapend. Tijdens het stappen kregen we een berichtje van Amber en Veerle of we gebeld hadden. We antwoordden bijna direct dat we niet gebeld hadden en dat we ongeveer al tot de helft terug naar boven gestapt waren. 



Toen we terug boven waren, merkten we dat Amber, Chris en Veerle heel erg ongerust waren omdat ze door slecht internet ons berichtje niet gekregen hadden en ze wisten dat het een lastige wandeling was in de hitte. Niet leuk voor hen dat ze zich zo zorgen gemaakt hadden. 



We zagen onderweg wel een oude man die er heel erg ongezond uitzag. We waren bang dat hij niet terug naar boven zou geraken. We hoorden in de verte tijdens het terugkeren ook iemand “Help” roepen. Best eng eigenlijk!
We besloten om toch maar door te stappen omdat de schreeuw ver van ons klonk. 


 

Nadien reden we met de auto nog naar enkele uitzichtpunten langs de Grand Canyon. De uitzichten werden steeds mooier! 





We sloten de dag af met een autorit van 7 uur naar Palm Springs, een oase in de woestijn waar we morgen lekker aan het zwembad gaan luieren! 

Oja Jens moest (zoals elke dag) opnieuw kiezen wat we gingen eten. Aangezien we onderweg waren en niet veel tijd wilden verliezen kozen we een keer voor fastfood in plaats van een restaurant. Jens hield een stemming maar de stemming kwam gelijk uit. Om iedereen content te maken besliste Jens dus om via drive-thru te aperitieven in de KFC (kip) en ons hoofdgerecht te eten in de Arby’s (hamburgerketen) 😂. Heel gezond gegeten dus deze avond.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Catalonië: Nationaal park Aiguèstortes

Catalonië: Rialp

Catalonië: Cami de Ronda