Moab: dag 1

Vandaag bezochten we alweer een prachtig NP: Arches Nationaal Park. Een park bekend om zijn unieke arches of ook wel natuurlijke bogen in de stenen. Ik het park zijn meer dan 1000 van deze bogen.


We stopten aan enkele uitzichtpunten, maar we hebben vandaag wel meer gestapt dan gisteren. We zagen verschillende grote, indrukwekkende bogen en Jens gaf ons een interessante uitleg over het ontstaan ervan. Het was wel heel erg warm en Margot had last van de warmte. 


Chris had het zeer lastig bij de tweede wandeling waarbij we een heel eind omhoog moesten stappen. Na veel pauzes, aanmoedigingen van ons en gezucht van hem Is het hem toch gelukt om de wandeling te volbrengen. Het uitzicht op het einde was het meer dan waard. Hij had zichzelf misschien een beetje overgaan maar hij heeft net zoals mama enkele dagen geleden zijn grenzen verlegd. Dat zijn momenten die zullen bijblijven! Voor alle duidelijkheid is het dus zeker geen rustvakantie 🤪.



Oja Jens kon het ook weer niet laten om iedereen, inclusief andere wandelaars bang te maken 😛. Hij had er zijn plezier in!


We sloten de avond af met een zelfgemaakte bbq in het appartement die ons allemaal super gesmaakt heeft. 

Morgen gaan we canyoneren (combinatie van bergklimmen, hiken en rappelen) in de canyons van Moab en Margot en Amber hebben toch al wat stress. We moeten hiervoor ook vroeg opstaan omdat het in de namiddag te warm wordt. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Catalonië: Nationaal park Aiguèstortes

Catalonië: Rialp

Catalonië: Cami de Ronda