Page

Na een zalige en deugddoende nacht in opnieuw een chic hotel opnieuw een super leuke en veelzijdige dag! Al begon deze wel met een kleine paniekaanval. Toen we deze ochtend na ons ontbijt gingen vertrekken naar Antilope Canyon gaf de gps aan dat we 1 uur te laat gingen zijn in de canyon omwille van het uurverschil. Aangezien het niet eenvoudig is om in Antelope Canyon binnen te geraken (tickets voor tours waren al maanden op voorhand volzet en heel duur). We gingen toch met een bang hart naar de canyon omdat we dit allen heel graag wilden doen. De gps was gelukkig fout! De tijdsgrens loopt blijkbaar door de canyon vandaar de verwarring.

We konden dus toch zonder problemen aan de wandeling door de canyon beginnen. Deze canyon was opnieuw in handen van de Navajo Indianen. Hierdoor moesten we de wandeling verplicht met een gids doen en was deze relatief duur. 

De wandeling was het wel zeker waard. De canyon was echt prachtig, eigenlijk geen woorden voor. Als je weet dat deze canyon op de cover stond van het magazine van National Geographic en ook een screensaver is van Apple dan weet je wel wat voor beelden we te zien kregen. Het was eigenlijk meer een fotoshoot dan een wandeling 😂. Onze gids was blijkbaar een professionele fotograaf die ons maar al te graag hielp om met onze camera’s de perfecte foto te nemen. Hij wist van ieder toestel hoe hij de instellingen moest wijzigen om het perfecte shot te verkrijgen. Hij deed dingen die zelfs wij niet wisten dat ons toestel kon 🤪. Hieronder enkele prachtige beelden. De beste beelden volgen thuis omdat deze met andere camera’s gemaakt zijn.






Oja we waren de tour begonnen met nog 2 andere Fransen. Tijdens de wandeling werd er echter 1 van de Fransen onwel. Ze moest snel naar buiten dus we waren onze gids even kwijt, we moesten dan bij een andere gids aansluiten. Ze kreeg last van de warmte en de tour zat er voor hen dus op. Blijkbaar maagproblemen (ze moest dringend kakken zei onze gids later 😂). Een privétour dus in een overvolle canyon waar de ene groep na de andere door moest.

Daarna gingen we naar een prachtig uitzichtpunt over de Colorado River (Horseshoe Bend). Buiten dat het zeer warm was en er heel veel volk was valt hier niet veel meer over te vertellen.


In de namiddag had Bjorn een bezoek aan Lake Powell gepland. We besloten om zelf een boot te huren voor de hele familie en de namiddag te volbrengen op het prachtige meer. We kregen een motorboot die veel sneller ging dan verwacht. In België heb je zeker en vast een vaarbewijs nodig om met zo een boot te varen. De jongens vonden dit echter niet erg. Jens liet zich gaan en ging eens “vollen bak” met de boot. De boot ging serieus op en en neer en Jens kreeg meteen iemand op zijn dak (lees papa).

We kregen prachtige uitzichten en genoten van de rust en de verkoeling in het water. Ieder genoot enorm van de namiddag, er was voor ieder wat wils. Margot las op haar gemak een boekje, kon zonnen en koelde af en toe af in het meer. Jens kon zich amuseren in het water en van de snelheid van de boot. De oudjes genoten van de rust. Het enige spijtige was dat we ons geen band gehuurd hadden om achter te boot te hangen, maar goed het was al kostelijk genoeg.



‘S avonds aten we opnieuw nog eens een echter Amerikaanse BBQ, het was lang geleden. De smokers stonden buiten en Jens was natuurlijk niet te houden 😅.



Nu zijn we op weg naar het bekendste en misschien wel mooiste nationale park: The Grand Canyon. We zullen dit keer overnachten in een tent het park zelf!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Catalonië: Nationaal park Aiguèstortes

Catalonië: Rialp

Catalonië: Cami de Ronda