Six Flags: Magic Mountain + Los Angeles: dag 2

Gisteren geen blogbericht omwille van late terugkomst. Bij deze het korte verslag van afgelopen 2 dagen.

Gisteren zijn we dus naar Six Flags geweest. Het pretpark met de meeste rollercoasters ter wereld!! Zeker iets voor ons dus! We hadden alleen fastpassen gekocht dus we konden sneller in de attracties. Hierdoor hebben we bijna nergens moeten wachten en hebben we gelukkig alle attracties kunnen doen in 1 dag. 

Er zaten echt enkele prachtige attracties tussen die we nog nooit gedaan hadden. We zijn rechtstaand, al liggend en achterwaarts overkop geweest. Jens had wel wat last van een zonneslag en heeft 2 keer moeten overgeven na een attractie. Dat is niet van zijn gewoonte maar het was wel een warme dag. Margot is enkele keren heel bang geweest maar is blij dat ze alle attracties durven doen heeft. The Twisted Colossus was de favoriet van iedereen. Dit was echt een prachtige attractie. Het is ook de langste hybride rollercoaster (gemaakt van hout en staal) in de wereld. 


Na een vermoeiende dag zijn we dan weer huiswaarts getrokken en hebben we mama en papa opgepikt. Zij waren niet mee naar het pretpark. Ze zijn met hun tweetjes naar een paradijselijk strand geweest met de ferry. Ze hadden er dus een rustdag van gemaakt maar hebben zich ook goed gehad.

Vandaag stond dan nog een dag LA op het programma. In de voormiddag hebben we downtown LA verkend. Het is duidelijk echt een heel grote stad en we hebben nog niet de helft van de stad kunnen zien. We hebben onder andere het stadhuis bezocht. Ook het Staples center (bekende sportarena van onder andere de LA Lakers) en de Walt Disney Concert Hall hebben we gezien.. 





Bij de Concert Hall heeft gids mama ons boeiende verhalen verteld. Echt een zeer kostelijk maar vooral een speciaal en mooi gebouw. De metalen panelen hebben ze achteraf moeten zandstralen want door de reflectie van de zon gebeurden er verkeersaccidenten en kon de temperatuur op het naastliggende voetpad opladen tot 60 graden!


Daarna was het tijd om enkele inkopen te doen. Jens heeft een nieuwe gsm gekocht omdat deze hier veel goedkoper was dan in België en heeft ook enkele super lekkere Amerikaanse biertjes meegenomen om thuis te drinken.

In de namiddag zijn we dan naar de kust getrokken. Venice Beach bekend van de vele film en series en de Santa Monica pier hebben we in een razendsnel tempo bezocht. Er hing een heel leuke en gemoedelijke sfeer. Heel raar om een strand vlakbij zo een grootstad als LA te hebben. Het was een wereld van verschil tussen deze 2 plaatsen op nog geen half uur rijden van elkaar. Een half uur rijden buiten de spits gerekend want het verkeer in LA is echt een ramp. Wie dacht dat Brussel of Antwerpen erg was moet zeker eens naar hier komen. 

We hadden niet veel tijd om de kust verder te ontdekken omdat Jens deze morgen voor ons tweetjes tickets had gekocht voor de baseball-match tussen de Los Angeles Dodgers en de San Diego Padres! De Uber-chauffeur die we dit keer hadden was veruit de vriendelijkste die we deze reis gehad hebben. Ze was ongeveer onze leeftijd en hebben ongeveer een uur reisverhalen met elkaar uitgedeeld. Een zeer leuke autorit!

Dan de wedstrijd zelf. Het was een zeer leuke ervaring om zo een grote sportwedstrijd mee te maken in de USA. Er waren 51 000 toeschouwers en er hing een heel leuke sfeer. De wedstrijd werd jammer genoeg verloren door de Dodgers. Dit kon ons eigenlijk niet zoveel schelen. We zagen enkele mooie punten en ook een homerun! Ook aten we zoals echte Amerikanen hot-dogs en Cola tijdens de match 🤪.



Deze wedstrijd in combinatie met het vuurwerk aan het eind was een prachtig einde van deze zeer leuke en mooie reis met de familie Van Wettere. 😍😁Ik zal de eindwoorden van de blog nog opsparen voor morgen. Morgen moeten we ongeveer 6u rijden naar San Francisco. We stijgen morgen op om 16u plaatselijke tijd. 😥



Reacties

Populaire posts van deze blog

Catalonië: Nationaal park Aiguèstortes

Catalonië: Rialp

Catalonië: Cami de Ronda