Toscane: Siena + Saturnia


Omdat het weer in de regio van onze B&B niet veel goeds voorspelde vandaag besloten we naar Siena te rijden. In de gietende regen vertrokken we, maar hoe verder we reden hoe meer het uitklaarde. 



In Siena deden we een wandeling door het historisch gedeelte van de stad. We stapten over de Piaza del Campo, de aankomstplaats van Wout Van Aert zijn magistrale overwinning dit weekend en bewonderden ook de Dom van Siena. Het was hier gezellig en mooi. Leuke stad Siena. We aten ook meerdere ijsjes want ja, Jens is mee 😅



Daarna reden we door naar warmwaterbronnen in Saturnia. Het water heeft een temperatuur van 37 graden bij de bron en stroomt dan in trapjes naar beneden. Zoiets hadden we nog niet gezien. Op het eerste zicht was het heel druk, maar het lukte wel vlot om afstand te bewaren van de andere mensen. Het was echt zalig in het water. Het vallende water werkte relaxerend, buiten de zwavelgeur was het zalig!



Op de terugweg reden we door naar Val d´Orcia. We hoopten hier het mooie landschap te kunnen bewonderen, maar het werd al vlugger donker dan verwacht en het regende. Het landschap was inderdaad prachtig maar een mooie foto kon niet meer gemaakt worden.

Daarna moesten we nog eten want na het uitgebreide ontbijt en de vele ijsjes hadden we nog niets gegeten. Enig probleem: het was al na 21u en we zaten in de middle of nowhere. Gelukkig eten de Italianen hier laat en vonden we nog een gezellig restaurant. Echt heerlijk eten hier in Italië.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Catalonië: Nationaal park Aiguèstortes

Catalonië: Rialp

Catalonië: Cami de Ronda