Asturië: Picos de Europa

Vandaag dus vertrokken vanuit het Baskenland richting Asturië. Er moest juist nog een laatste foto genomen worden in het hotel. Zie je het? 


Voornaamste reden voor deze trip is het prachtige natuurpark Picos de Europa. Zoals de naam doet vermoeden een bergketen. We gingen normaal een grote kabellift naar de top nemen (kabellift is bij de 3 hoogste van Europa, 800m hoogte). Via webcams boven zagen we echter dat alles in de mist zat. Hier gingen we dus niets aan hebben. Misschien hebben we de volgende dagen meer geluk want het weer hier is moeilijk te voorspellen.

We zijn dan in de namiddag op een heel mooi strand gaan liggen en in de avond hebben we gegeten in een heel gezellig stadje in de bergen. 



Morgen staat een uitdagende hike op de planning: "Ruta del Cares". Een wandeling in een kloof, soms langs steile uitgehakte kliffen. Het ziet er spectaculair uit. De hike zou volgens kenners de mooiste in Spanje en bij de mooiste van Europa zijn. Het zou er ook druk zijn dus we gaan vroeg vertrekken. Hopen op deftig weer, een opgewekte Otis en klimmersbenen van ons 2. We zien wel waar we komen!

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Catalonië: Nationaal park Aiguèstortes

Catalonië: Rialp

Catalonië: Cami de Ronda