Baskenland: Dune du Pilat

Onderweg namen we een klein stukje Frans Baskenland mee. Iets onder Bordeaux bevindt zich "Dune du Pilat". De hoogtste duinen van Europa (110m boven zeeniveau).

Tijdens het wandelen zagen we in de verte de reuzachtige duinen opduiken. Echt heel indrukwekkend om langs een normale kustlijn ineens een gigantische berg zand te zien. 

Ik had al gelezen dat het uitzicht boven heel mooi was en dat er een makkelijke trap met leuning was om de steile berg naar boven te gaan. Enige probleem de makkelijke trap was nergens te vinden, achteraf gezien lag deze trap aan een immens dure parking die we uiteraard niet wilden betalen als het ook gratis kan.

Hier en daar zijn mensen/campings zelf inventief geweest om mini trappen te maken. Wij hebben dit ook gebruikt. De trap ging spijtig genoeg maar over 1/3 van de berg. 

Het was echt een muur die moest beklommen worden in het losse zand met een baby van 10kg op de rug. Echt pittig, dat kan ik je verzekeren. Maar het uitzicht was prachtig! 

Margot heeft haar hoogtevrees nog maar eens moeten overwinnen. Otis heeft even geschreeuwd tijdens de beklimming omdat ze zon op hem zat maar nadat hij met een prachtig uitzicht eten en drinken kreeg was hij weer de vrolijke zelve! Onverwacht leuke ervaring!

Daarna was het in een rechte lijn naar ons mooi en gezellig hotel. Otis was al snel in dromenland en dat zullen wij ook zijn. 

Tot morgen!

Reacties

  1. Dat zal wel zijn, na een nachtje niet slapen. Mooie foto’s. Slaapwel

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Catalonië: Nationaal park Aiguèstortes

Catalonië: Rialp

Catalonië: Cami de Ronda