Baskenland: laatste dag

Gisteren een baaldag. We stonden op aan Picos De Europa met stralend weer en daarom besloten we naar een Téléfrique (kabelbaan) te rijden waar er een prachtig uitzicht beloofd werd. Onderweg naar de Téléfrique werden we aangereden door een Spaans koppel. Enkele kleine blutsen, maar aan ons scheelde gelukkig niets. Wel wat tijd verloren daar met het invullen van de papieren. Dan toch nog naar de Téléfrique gereden, maar daar bleek dat je meer dan 2 uur moest wachten om het liftje naar boven te nemen. Naar boven stappen was ook al geen optie want er werd ons verteld dat de weg naar beneden wel 4 uur duurt. Wat is dat dan naar boven?! Daar dan maar wat genoten van het uitzicht en Otis zijn groentepapje gegeven en terug vertrokken want we hadden ‘s avonds een tour geboekt in een ciderhuis. Dus dat was wel echt balen. 

In het ciderhuis, Petritegi, kregen we een privé-rondleiding en uitleg hoe de cider gemaakt wordt. Natuurlijk hoorde proeven ook bij de rondleiding. 😋 Nadien bleven we daar ook eten waar je onbeperkt cider kreeg. Het leek daar eerst vrij doods, maar opeens kwamen de Spanjaarden met bosjes binnenvallen en werd het daar dan toch nog heel gezellig druk. Door die cider à volonté werd het daar wel een zatte bedoening. Lang geleden dat we nog eens zatte mensen zagen. Die koptelefoon voor Otis is een super cadeau! Al zo handig geweest deze reis! 



We zagen ook bekend volk. Wielerploeg intermarché Gobert overnachtte in het ciderhuis. We zagen Jan Bakelants, maar Jens durfde er toch niet bij te gaan door de Corona. 


Oh ja onze overnachting was ook wel speciaal. 😅 Jens boekte een overnachting via Air B&B waar er stond dat we een privé-kamer kregen bij een Bed and Breakfast. Uiteindelijk bleek dat we bij een Meme en Pépé in hun logeerkamer bleven slapen. Wel grappig eigenlijk. Otis was gelukkig wel braaf want het minste geluidje kon je horen in het appartement. 


We kregen gisterenavond, door het zien van de wielrenners, het idee om nog wat te blijven in San Sebastián en naar de classica San Sebastián te kijken zodat we dan zondag met Céline en Thomas konden afspreken in Frankrijk, maar het weer stak er een stokje voor. Dat moeten we jullie niet vertellen zeker in België? 😅 


Hup in de auto gesprongen en op weg naar huis. Vanavond laat thuis en hopelijk slaapt Otis veel. 🤞

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Catalonië: Nationaal park Aiguèstortes

Catalonië: Rialp

Catalonië: Cami de Ronda