Baskenland: Urkiola Nationaal Park

 Vandaag een dagje wandelen in de natuur. In de buurt van ons hotel lag het Nationaal Park Urkiola. Een park in de bergen die goed lijkt op bijvoorbeeld Oostenrijk. We gingen naar het toeristencentrum en wilden een normale stevige hike. De hike zelf viel wel goed mee, we hadden al veel moeilijkere gedaan. Echter zonder 10kg extra op de rug 😜. Hierdoor, de slechte conditie en omdat we even een stukje verkeerd gelopen waren was het toch weer lastig genoeg.


Otis was wel opnieuw super flink in zijn draagzak. Veel gelachen, geslapen en natuurlijk op tijd gegeten en gedronken. Tis toch echt een droomkind hoor!

Daarna als beloning voor de 1e keer met Otis in het zwembad van ons hotel. Hij moest wennen aan het iets koudere water dan zijn badje. Nog niet helemaal zijn ding dat zwembad!

Om de avond af te sluiten, in het stadje aan ons hotel pinchos gaan eten (de tapas van het Baskenland, allerlei zaken op brood). Jens had er wel weer iets speciaal uitgezocht. Het restaurant lag iets buiten het centrum zonder iets van toeristen. Het was duidelijk dat ze daar geen toeristen gewoon waren. De barman kon gelukkig wel een beetje Engels en hij heeft de hele avond bij ons aan tafel gestaan. Hij genoot duidelijk van onze aanwezigheid. Bijna niets moeten betalen en veel bijgeleerd over het Baskenland. Heel gezellig en een leuke man!

Leuke afsluiter van opnieuw een leuke dag dus. Morgen gaan we naar San Sebastian.

Reacties

  1. Mooie foto’s en leuk om Otis zo blij te zien. We zijn vorig jaar ook naar saint sebastian geweest

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Catalonië: Nationaal park Aiguèstortes

Catalonië: Rialp

Catalonië: Cami de Ronda