Maleisië: Kinabatangan River dag 2

Deze ochtend startten we opnieuw met een boottocht. We zagen opnieuw heel veel neusapen, makaken en allerlei vogels. Deze keer zagen we ook een kleine krokodil. Volgens de gids stond het water heel hoog waardoor enkel de kleinere krokodillen zich laten zien.

Daarna volgde weer een rustige ochtend in het huis van de familie. Otis durfde nu ook al alleen te spelen met de meisjes en had het echt naar zijn zin. We moesten ze wel wat in de gaten houden want ze haalden samen ook letterlijk “kattenkwaad” uit. We hoorden ze schaterlachen en besloten toch maar even te gaan kijken. Ze waren de kat aan het terroriseren en Otis deed natuurlijk ook mee. 🙉 


We hebben genoten van ons verblijf bij dit gezin. De voorzieningen waren basic (maar wel heel schoon) maar vooral de vriendelijkheid en de spontane babbels waren echt fijn. De kinderen waren gek op Otis en riepen de hele tijd “Oti” zodat hij zou komen spelen of ze stonden aan de deur van onze kamer te wachten wanneer hij een dutje deed. We voelden ons hier thuis! 




In de namiddag namen we de taxi (alweer was een familielid de chauffeur, dat hebben ze toch goed bekeken want zo verdient iedereen van de familie wat aan ons verblijf) naar de luchthaven, maar we wisten toen al dat onze vlucht van 19u naar Kota Kinabalu was uitgesteld naar 21u40. Toen we arriveerden aan de luchthaven moesten we nog 4u wachten en daar hadden we maar weinig zin in. We konden de bagage al inchecken en besloten nog even de taxi te nemen naar het centrum van Sandakan om daar iets te eten. Hier in België zou je nooit zomaar even naar het centrum van Brussel gaan omdat de prijs van de taxi te hoog is, maar hier is dat wel mogelijk. Voor 14 euro gingen we met de taxi heen en terug naar het centrum en konden daar nog lekker eten en drinken (op de dijk met zicht op zee) ook, het leven is hier dus spotgoedkoop.




Oh ja we hoeven niet te vertellen zeker dat Otis helemaal uitgeteld is van al dat spelen vandaag? Die zal niet eens merken dat we op het vliegtuig zitten, denk ik. 😅

Reacties

Populaire posts van deze blog

Catalonië: Nationaal park Aiguèstortes

Catalonië: Rialp

Catalonië: Cami de Ronda