Maleisië: Kinabatangan River



Onze dag in de jungle begon al om 6u met een ochtendcruise om alle dieren te zien ontwaken. Daarbij zagen we opnieuw prachtige neusapen, makaken, grote lizard en wat vogels. 



Daarna was het een beetje uitrusten en veel spelen voor Otis. Hij had een leuke dag, hij wou niet bij ons op de kamer zitten. Hij wou altijd bij de kindjes zijn 😂, wel in ons gezelschap natuurlijk. Ze zijn hier allemaal zot van Otis, ze kennen allemaal zijn naam! Het was eerst ook heel warm en daarna gietende regen dus de rust kwam goed uit. 



Na een lekker ontbijt en middagmaal en nadat het stopte met regenen zijn we opnieuw op verkenning getrokken op de rivier. Dat was de leukste cruise tot nu toe. We zagen bovenop het gewoonlijke prachtige Hornbills (soort tucan) en bovenal 2 Otang-oetans!! Het is toch wel uitzonderlijk om deze echt in het wild te zien omdat er hier maar een 1000tal zitten en ze met uitsterven bedreigd zijn. Meteen 10 boten van andere organisaties er ook bij natuurlijk. De foto’s zijn niet zo mooi als in het centrum van gisteren maar toch uniek om te zien, prachtige dieren. Onze verkenner Otis heeft ze jammer genoeg niet gezien, hij was net een powernap aan het doen 😂. Als hij wakker is zoekt hij wel altijd actief mee en hij is verwonderd als hij eens aapjes of andere dieren ziet. Echt schattig! 




Na het avondeten deden we ook nog een nachtcruise op zoek naar nachtdieren. Toch altijd spannend zo in het pikke donker helemaal alleen in het kabaal van de jungle! We zagen een baby krokodil, uilen en prachtige vogels. Foto’s van de camera zijn voor thuis.


Morgen alweer onze laatste dag bij deze ontzettend lieve mensen. We zitten hier nu trouwens samen met Zwitsers en Nederlanders.

Reacties

  1. Was Otis niet bang in het donker? Zalig eh, al die beestjes! The jungle ❤️ Niet teveel last van de muggen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha hij was eerst wat bang maar hield ons goed vast en daarna viel het wel mee. Na 20 minuten lag hij in slaap ofzo. Hout vasthouden maar tot nu toe nog geen enkele muggenbeet gehad alle 3!

      Verwijderen
  2. Heel leuk om te zien hoe goed het jullie daar stellen. Is jouw buikpijn over Margot en Otis nog geen last gehad? Veel plezier alle 3. Gr Veerle

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Buikpijn is over en Otis nog geen problemen gehad, zelfs geen diarree! Hopelijk blijft het zo!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Catalonië: Nationaal park Aiguèstortes

Catalonië: Rialp

Catalonië: Cami de Ronda