Maleisië: Kota Kitanbalu -> Manukan Island

Afgelopen nacht verbleven we in een heel chic hotel. Het hotel in Sandakan viel wat tegen en de overnachtingen bij de mensen thuis was heel leuk maar niet bepaald luxueus dus hebben we ons eens laten gaan. We waren wat underdressed bij aankomst maar goed, we zijn op reis en ze kennen ons hier niet eh. Otis wordt trouwens een luxepaardje, als we in een mooi hotel komen loopt hij altijd direct naar het grote bed en ploft hij hem op bed met het nodige kabaal! Wij zelf genoten ook wel van de luxe, zo een mooi hotel hadden we nog niet veel gehad!


Deze morgen aten we een super uitgebreid en lekker ontbijt, daarna vertrokken we met de boot naar Manukan Island.




Opnieuw een heel paradijselijk eiland met parelwit strand, warm zeewater en palmbomen. Er stond wel nogal wat wind vandaag dus de rit ernaartoe was nogal heftig waardoor we het niet droog hielden op de boot. Otis was voor het eerst wat bang maar hij heeft zich sterk gehouden ☺️. Otis kon zich weer uitleven op het strand en Jens in de zee. Het zeeleven is hier wel veel minder mooi dan op Perhentian Island maar goed we zijn wel verwend geweest daar.


Dit is een eiland dat veel door de lokale bevolking als daguitstap bezocht word. Aangezien het weekend is was het hier dus redelijk druk tot 16u. Daarna liep het eiland bijna volledig leeg. Ik denk dat er nu nog ongeveer 10 toeristen en wat personeel zijn. Bijna een privé-eiland dus. Wel speciaal om hier nu rond te lopen, zo rustgevend!


Otis wou geen middagdutje doen omdat hij te veel moest spelen op het strand. Hij lag in slaap nadat we wasten en was niet meer wakker te krijgen. Ze hebben ons eten dus naar de kamer gebracht en we gingen hier op ons mooi terras aan het strand eten. Tot we echt opgegeten werden van de muggen. We hadden nauwelijks muggenbeten deze reis maar nu op korte tijd meerdere. Zijn dan maar verhuisd naar binnen!




Morgen gaat Jens duiken en blijft Margot bij Otis voor een dagje strand!

Reacties

  1. Meneerke ligt er prinsheerlijk bij😘 en zo bruin. Geniet van het hotel . Nog veel plezier. Groetjes, Chantal

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Slaapt Otis nu altijd tussen jullie? Dat wordt feest eenmaal terug thuis 😅

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja al bijna elke nacht tussen ons geslapen. Is het enigste dat misgelopen is deze reis. Ik had nochtans overal een reisbedje gevraagd. Zal inderdaad op de tanden bijten worden als we thuis zijn

      Verwijderen
  3. Heb het ook al gedacht hoe bruin Otis al is. Hij heeft er deugd van in het grote bed! Gr Veerle

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Catalonië: Nationaal park Aiguèstortes

Catalonië: Rialp

Catalonië: Cami de Ronda