Maleisië: Sandakan -> Kinabatangan River

In de voormiddag gingen we naar een rehabilitatiecentrum voor Oerang Oetans. Hier vangen ze verwaarloosde en gewonde oerang oetangs op. Ze trainen ze om later terug in het wild uit te zetten. Ook hebben ze een kweekprogramma omdat deze dieren met uitsterven bedreigd zijn. Heel erg leuk om die prachtige apen eens van dichtbij te zien! Ook was dit centrum echt wel duidelijk gericht op de apen en niet op geldgewin en uitbuiting zoals er hier ook wel centra zijn… 





‘S middags werden we opgehaald om naar de Kinabatangan Rivier te gaan voor onze homestay. Van een warm welkom gesproken! Er stonden ons wel 7 kindjes op te wachten! Ze wisten blijkbaar dat Otis kwam. We verblijven hier bij een grote familie thuis met dus heel veel kinderen. Otis eerst wat overdonderd door al die aandacht maar iets later liep hij alleen te spelen met de kindjes. Heel schattig om te zien, hij zal hem hier weer goed hebben!




We gingen al op een eerste riviercruise en zagen al een heleboel makaken (natuurlijk), silver leaf monkeys, hornbills, andere prachtige vogels waarvan ik de naam vergeten ben maar vooral prachtige neusapen. Heel grappige en mooie dieren! Die neus is echt gigantisch. De dieren zitten uiteraard niet dichtbij dus foto’s met gsm zijn moeilijk maar we hebben al enkele mooie plaatjes kunnen schieten met het fototoestel! Die dieren in het wild zien blijft toch altijd iets speciaal. De zoektocht en geduldig wachten om ze dan ineens te zien blijft een fantastisch gevoel! We waren op het einde van de toer wel uitgerekend want ja het kan ieder moment regenen in de jungle.







Het is hier wel back to basic zoals de mensen hier echt leven. Dus geen airco, geen stromend water. Douchen gebeurd dus aan een kuip rivierwater 😂. Maar de mensen waarbij we leven zijn ongelofelijk lief, Otis heeft het naar zijn zin met alle speelkameraadjes, het eten is super lekker en de natuur is prachtig dus meer kunnen we niet wensen! Hier blijft we 2 nachten slapen. Momenteel zit ik hier buiten te luisteren naar het geluid van de Jungle. Toch iets speciaal. Al die dieren die je in de verte kan horen!

Reacties

  1. Wat een schitterend reisverslag en wat een avonturen voor jullie en Otis !
    Zo kunnen we hier even meedromen met jullie !
    Groetjes van ons, Fee, Sofie en Johan

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Catalonië: Nationaal park Aiguèstortes

Catalonië: Rialp

Catalonië: Cami de Ronda