Maleisië: Manukan Island -> Kuching

Onze laatste dag op Manukan Island. Na het heerlijke ontbijt deden we een jungle trekking op het eiland naar een uitzichtpunt. De jungle trekking was avontuurlijker dan gedacht! Door de storm van gisterenavond waren er heel veel omvergewaaide bomen en takken op het pad. Het was dus veel klimmen en klauteren. Niet altijd gemakkelijk met 12kg op je rug maar avontuurlijk was het wel! En warm, op het eind van de tocht waren we kletsnat van het zweet. Het uitzichtpunt was niet veel bijzonder maar het pad was wel leuk! 


Daarna namen we nog wat foto’s en vertrokken we weer met de boot naar het vaste land. Daar deden we nog enkele inkopen (Jens zijn onderbroeken en Otis zijn eten en pampers waren op) en gingen we naar de luchthaven van Kota Kitanbalu (landdeel Sabah). 





Na een probleemloze vlucht van 1,5u kwamen we aan in Kuching. Dit behoort tot het zuidelijk deel van Borneo (Sarawak) en hierdoor moesten we opnieuw door de douane. We zullen een hoop stempels in ons paspoortboekje hebben na de deze reis. We blijven altijd binnen Maleisië maar toch moeten we telkens door douane als we naar een ander landdeel gaan. Ze hebben hier al veel foto’s en vingerafdrukken van ons 3.


In Kuching is het me eindelijk gelukt om een babybedje te regelen! Nu zijn Margot en Otis beide uitgeteld en al even aan het slapen. Ik heb dus maar eten besteld om ik het hotel te leveren want heb nog honger uiteraard 😂.



Morgen gaan we naar, volgens velen, het mooiste nationale park van Borneo: Bako National Park. Prachtige natuur, stranden en hopelijk veel dieren. Daar blijven we ook 1 nacht slapen in de jungle!

Reacties

  1. Chantal: is dat een ijsje dat Otis eet? Niet gedeeld met Margot? Onderbroeken op of vuil?😂

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wel een heel mooie maar ook wel vermoeiende reis. Geniet er maar van en tot binnenkort❤️

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hele mooie foto’s. Gr Veerle

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Catalonië: Nationaal park Aiguèstortes

Catalonië: Rialp

Catalonië: Cami de Ronda