Lanzarote: dag 5

Vandaag wilden we een vulkaan beklimmen. Jens had er wat over opgezocht en het leek wel haalbaar met de kindjes. Gps ingesteld en weg waren we. We moesten voor het laatste stuk met de auto opnieuw een stuk onverhanderd verder rijden. We hebben dit hier al meer gehad dus we vonden het nog normaal. Iets verder op het pad waren er echter zo diepe putten in de weg dat we echt niet meer door konden met de auto. Er stond nog een andere auto dus we dachten dat de wandeling vanaf hier begon. Vol goeie moed begonnen we eraan maar na 1,5u wandelen op het pad (in een heel mooi maanlandschap) waren we gewoon een toertje rond de vulkaan aan het wandelen. We zagen de grote vulkaan naast ons maar zagen nergens een pad naar boven. Er waren ook nauwelijks mensen op het pad en niemand wist de weg. Wij dan maar uiteindelijk teleurgesteld teruggekeerd naar onze auto. Bleek dus datwe blijkbaar langs een andere weg moesten rijden om de vulkaan te kunnen beklimmen. 

De iets lastigere wandeling hier die minder toeristisch zijn staan telkens wel heel slecht aangeduid hebben we al gemerkt.

Change of plans dus... We zijn erna doorgereden naar het noordelijk deel van het eiland. Hier moesten we ook nog enkele dingen afvinken. We bezochten een mooie grot gevormd door lavastromen. Bijzonder en mooi om te zien. Otis was onder de indruk, hij was wel vaak bang omdat we soms wel moesten bukken en het wat donker was. Hier een daar speelde er een beetje enge muziek dus Otis was wel blij als hij terug daglicht zag. Emiel heeft niets van de grot gezien.




Geëindigd met een heel lekkere visschotel vlak aan de zee, dus toch nog een mooi einde van de dag. 

Het weer is hier trouwens echt zalig! Elke dag stralende zon met wat kleine wolken, 26gr en een klein windje. Zo zou het altijd mogen zijn voor mij. In België is het niet te doen heb ik al gelezen?



Reacties

  1. Is gans die schotel voor jullie😉.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het weer valt hier wel mee hoor. Ik ga niet klagen. Ben blij dat jullie het daar zo goed stellen. Ik heb vandaag Max wat meer verwend. Eentje alleen is wel een groot verschil maar zal wel blij zijn als ik mijn Otisje weer zie hoor. Geniet nog maar wat! Groetjes mama

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Catalonië: Nationaal park Aiguèstortes

Catalonië: Rialp

Catalonië: Cami de Ronda